September 26, 2022

eatcilantrothaikitchen

Home living innovation

In China, the Jinxing Miners’ Canteen is Renovated by Aurelien Chen

The main hall at the renovated Jinxing Miners Canteen

Just a few short several years ago, the Jinxing Miners’ Canteen was in a condition of disrepair: The ceiling experienced all but collapsed, the wood was rotting and the total point necessary significantly a lot more than a contemporary coat of paint. Its restoration was the fantastic problem for French architect Aurelien Chen, who specializes in cultural and renovation jobs.

At first developed in the 1970s, the canteen (and the adjacent workplaces designed by German architects in 1912) once served a community of coal miners. The new iteration by Chen is a vivid cultural place, finish with a literary café, library, exhibition areas, bar, cafe and theatre.

Exterior view of the newly renovated canteen by Aurelien Chen

Nevertheless the developing was in lousy situation, it had fantastic bones: Its attribute “Red Era” model served as the commencing position for Chen’s redesign. The interior also featured normal things of Western architecture in China, like a flower-shaped ceiling rose whose form drove the layout of the principal corridor. But the correct pièces de resistance are the arched doorways and vaulted basement, which have been uncovered all through the construction period.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation

The colors, elements and household furniture of the “Red Era” have been reinterpreted to modernize the interior. In the major corridor, a flora-inspired installation requires centre phase less than the gabled wood roof. The multifunctional house can be used as an data desk, exhibition space, rest place, phase or for roundtable dialogue. The encompassing furnishings choose immediately after the centrepiece’s organic and natural kind, influenced by the current light-weight fixtures’ concentric circles with built-in bookshelves to cut down muddle in the open idea house.

The main hall at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen

Expertly marrying existing and new features, the bar is divided from the major hall by a black metal mesh folding monitor. The building’s concrete partitions, painted with slogans from the “Red Era” in Chinese people, assist the bar, which repurposes the canteen counter from the original creating. The graphic black and white checker-patterned tile flooring nods to the space’s authentic finishes, whilst vibrant inexperienced counter stools and a partition wall built of red and yellow perforated metallic panels incorporate a pop of colour.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

On the other side of the partition, the cafe strikes an totally unique tone. Below, rich hues of navy and brass impart a lavish feel, even though the dimpled metal ceiling bounces light-weight all over the place. To further more emphasize the archways found out in the design phase, Chen mimicked these kinds in the restaurant’s booth alcoves, also built of black metallic mesh.

The restaurant space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

Beneath, a lower out in the checkered floor, covered with glass, lets readers to peer down the authentic staircase into the basement, visually linking the two amounts. In this area, Chen chose the route of negligible intervention, embracing the historic vaulted framework to develop cozy reading nooks and exhibition spaces.

Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen
Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen

An arched Corten steel volume on the façade now is made up of the new staircase, when blue metallic ornaments have been extra to the other openings to unify the making with its historic neighbours. Initiated by the local government’s Sustainable Advancement Software, the Jinxing Miners’ Canteen renovation varieties component of the City and Rural Planning and Structure Institute of CSCEC’s new master strategy for the site. Given just just one calendar year to design and style and total the project, Chen’s delicate — and economical — redesign features a window into the past, while producing a space that serves the neighborhood in the current.

Exterior view of the renovated canteen building by Aurelien Chen
Blue ornamented windows at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen